En stjerne foran filnavnet

Nogle gange er der en stjerne foran filnavnet på dit åbne dokument (her kaldet “Dokument1”):

Skærmbillede 2016-06-16 kl. 17.39.58

Den betyder, at der er foretaget ændringer i dokumentet, siden sidst du gemte. Den forsvinder altså, hver gang du gemmer.

Hvis du har gjort det til en vane at gemme efter hver ændring, du laver, kan du bruge stjernen som en kæmpe tryghed. Du kan f.eks. forlade din computer med dokumentet åbent og lade katten tøffe rundt på skrivebordet imens. Hvis Mis har gået lidt på tastaturet og derved lavet ændringer i dokumentet, vil du kunne se en stjerne foran filnavnet, når du kommer tilbage med din nybryggede kop kaffe – og så ved du, den er gal (og kan fortryde, indtil stjernen forsvinder).

Også når du er færdig med korrekturen og lige tjekker dokumentet igennem i udzoomet tilstand en sidste gang og pludselig synes, du kom til at hive i et billede, ved du, om det skete eller ej, ved at kaste et enkelt blik på filnavnet. Er der ingen stjerne, er du ikke kommet til at flytte på noget, og alt er godt.

Efterhånden som du vænner dig til stjernens betydning, vil den hjælpe dig i mange lignende situationer – og du vil konstant være semibevidst om den ud af øjenkrogen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.