Når InDesign crasher

Hvorfor crasher InDesign indimellem? Tja, det er et godt spørgsmål, men her er, hvad du skal gøre, når det sker:

1) Bare lige pludselig
En gang imellem crasher InDesign bare – sådan er det. Åbn så programmet igen, og fortsæt, hvor du slap. Det sker højst sandsynligt ikke igen lige foreløbig. Hvis det bliver ved med at ske, må du google problemet, geninstallere programmet eller lignende.

2) Når man kører stavekontrol
Hvis InDesign crasher midt i stavekontrollen, hjælper det ikke at prøve igen – programmet vil crashe ved samme ord igen næste gang. Da det er utrygt ikke at kunne køre stavekontrol, kan du manuelt stille dig i tekstboks efter tekstboks og køre stavekontrol på de enkelte tekstbokse. Husk at gemme efter hver ændring, så du ved, hvor du er kommet til, når du pludselig når til ulykkesordet igen. Læg nu mærke til ulykkesordet, og stop ved det næste gang, og klik dig over i en anden tekstboks. På den måde kan du komme næsten hele dokumentet igennem, kun undtaget den tekstboks, der får crashingen til at ske, og de eventuelle små tekstbokse, du har overset.

Advarsel!
Brug aldrig den gendannede version, som InDesign ellers har været så sød at lave til dig. Det er ikke til at vide, hvor i korrekturprocessen du er nået til (altså hvilke rettelser der er med), og heller ikke til at vide, hvad InDesign ellers kan have lavet kuk i. Luk dét dokument uden at gemme, og åbn manuelt dit dokument forfra, så du får den version, du sidst selv gemte. Højst sandsynligt kan du huske, hvor du var, da du sidst gemte, og starte derfra.

Gem, gem, gem
Gør det gerne til en vane at gemme efter hver rettelse – det skal bare sidde i fingrene: Cmd + S. Så har du ikke noget at miste, hvis InDesign crasher – eller din kanariefugl sætter sig på en knap i sikringsboksen og tager strømmen. 😉

1 ping

  1. […] Når stavekontrollen får InDesign til at crashe Læs punkt 2 her. […]

Skriv et svar

Your email address will not be published.